Reskontra, maksut ja laskutus

Tehosta saatavien perintää ja automatisoi ostolaskujen hyväksyminen ja maksaminen

Useassa yrityksessä laskutuksen tekemiseen vaaditaan yrittäjän ja työntekijöiden panosta, jolloin laskutusta ei voida ulkoistaa. Tällöin tehokkainta on, että asiakas hoitaa laskutuksen itse ja kirjanpitotoimisto hoitaa reskontran. Jos asiakkaalla on samanlaisena toistuvia massalaskutuksia (esim. vastikevuokrat), voimme hoitaa myös ne asiakkaan puolesta.

Jos asiakkaalla on oma laskutusohjelmisto, sen tiedot voidaan siirtää kirjanpito-ohjelmaamme rajapinnan tai aineiston siirron avulla. Kirjanpito-ohjelmaamme sisältyy automaattisesti sekä myynti- että ostoreskontra. Sähköisen reskontran avulla voimme automatisoida muistutusten lähettämisen ja perintään siirtämisen. Automatisointi vähentää usein sekä työtä että pohdintaa siitä, lähetetäänkö muistutuksia tai siirretäänkö laskuja perintään. Kun toiminto tapahtuu automaattisesti, kukaan ei kyseenalaista järjestelyä.

Ohjelmisto ottaa ostolaskut vastaan sähköisesti. Kun siirryt käyttämään tätä järjestelmää, saat meiltä sähköisen laskutuksen tiedot, jotka tiedotat laskuja lähettäville tahoille. Voimme myös hoitaa uuden verkkolaskuosoitteen tietojen välityksen toimittajille puolestasi. Tämän jälkeen et saa enää paperilaskuja. Ostolaskuille määritellään hyväksyjät, jotka käyvät tarkistamassa laskut. Laskun hyväksyminen siirtää laskut suoraan maksuun ilman käyntiä pankissa tai erillisessä pankkiohjelmassa. Tämä säästää sinulta itseltäsi usein todella paljon työaikaa ja laskut löytyvät myös jälkeenpäin helposti sähköisestä järjestelmästä.

Samassa ohjelmistossa toimiva myynti- ja ostoreskontra mahdollistavat maksuvalmiuden seurannan ja reaaliaikaiset kassavirtaraportit ja ennusteet. Tämä helpottaa huomattavasti maksusuunnittelua, eli mitkä laskut laitetaan ensin maksuun.

Rakenna fiksu laskutusjärjestelmä

Jos et käytä vielä laskutusjärjestelmää, autamme sinua rakentamaan järkevän laskutusjärjestelmän Fennoaan. Tällöin pilkomme kanssasi tuotteet loogisiksi tuoteryhmiksi ja tuotteiksi. Samalla suunnittelemme, miten myynti kirjataan automaattisesti oikeille kirjanpitotileille ja kustannuspaikoille. Kun laskutusjärjestelmän ja kirjanpidon järjestelmä rakennetaan samanaikaisesti, voidaan vaikuttaa siihen, että yrityksen johto saa kirjanpidosta halutunlaisia raportteja helposti.

Factoring – myy laskutuksesi rahoitusyhtiölle ja kotiuta myyntisaatavasi heti

Joskus on järkevää myydä omat myyntisaatavat rahoitusyhtiölle. Tällöin rahoitusyhtiö maksaa saatavasi tai osan siitä heti yrityksellesi ja veloittaa välistä oman palkkionsa. Factoring-yhtiöitä on monentyyppisiä. Voimme auttaa valitsemaan yrityksesi tarpeeseen oikeanlaisen ratkaisun ja yhtiön. Esim. Fennoan kautta saatavien siirto onnistuu useimmille factoring-yhtiölle suoraan.

Reskontra, maksut ja laskutus osa-alueet:

  • Osto- ja myyntireskontra
  • Siirto perintätoimistoon
  • Laskutus asiakkaan puolesta
  • Sähköinen laskutus asiakkaan puolesta
  • Laskujen maksut/automatisointi
  • Kassabudjetointi
  • Laskutuksen siirto factoring-yhtiölle
  • Laskujen postituspalvelu

Ota yhteyttä! Ohjaamme päivittäin tiedustelut oikealle henkilölle.
info@back-vilen.fi tai soita vaihteeseen 06 3209550