Ajankohtaista

”Bäck & Vilén on avoin ja iloinen työpaikka” – panostamme kattavaan perehdytykseen ja toistemme auttamiseen

Me Bäck & Vilénillä haluamme palvella asiakkaitamme asiantuntevasti, nopeasti ja jouhevasti. Siksi olemme tarkkoja siitä, että rekrytoimamme työntekijät ovat mukavia ja osaavia. Meille on itsestään selvää tarjota uusille työntekijöille kattava perehdytys työhön heidän koulutustaustastaan ja aiemmasta työkokemuksestaan riippumatta.

Johanna siirtyi harjoittelijasta kesälomasijaiseksi ja kokoaikaiseksi työntekijäksi

Johanna tuli Bäck & Vilénille harjoittelijaksi pandemiavuonna 2020. Hän opiskeli silloin tradenomiksi Novian ruotsinkielisessä ammattikorkeakoulussa ja päätti kirjanpidon peruskurssin suoritettuaan ottaa yhteyttä Bäck & Vilénin Johan Hällmarkiin.

– Kun aloitin harjoittelun, suurin osa kirjanpitäjistä teki etätöitä pandemian vuoksi, joten aluksi autoin lähinnä toimistoassistenttia ja huolehdin helpommista kirjanpitotehtävistä. Muilla oli valtavasti töitä tukihakemusten ja juuri päättyneen kirjanpitokauden vuoksi, mutta en koskaan tuntenut olevani tiellä. Kaikki vaikuttivat arvostavan apuani todella paljon, mikä tuntui motivoivalta.

Harjoittelun aluksi Johanna tutustutettiin työhön ja kaikkiin ohjelmiin. Hänen pöydälleen päätyvien kirjanpitotöiden vaikeusaste kasvoi sitä mukaa kuin osaamista karttui lisää. Harjoittelujakson jälkeen Johanna jatkoi Bäck & Vilénillä opiskelujen ohessa. Hän sai vähitellen omia asiakkaita, minkä myötä kuukausittaiset kirjanpitorutiinit tulivat tutuiksi. Johanna valmistui viime keväänä ja työskentelee nykyään kokoaikaisena kirjanpitäjänä.

Johanna kuvailee itseään rutiini-ihmiseksi, joka sopii täydellisesti maanantaista perjantaihin tehtävään työhön, jossa työajat ovat joustavat. Hän viihtyy kollegoidensa seurassa ja nauttii työtehtävistään.

– En olisi koskaan uskonut, että työ kirjanpidon parissa on näin hauskaa. Se on todella hauskaa työtä, jos on kiinnostunut luvuista ja ongelmanratkaisusta, kuten minä olen. Opin jatkuvasti uusia asioita kollegoilta ja saan apua tarvittaessa. Siinä mielessä perehdytys ei koskaan lopu.

Pia-Maria jätti hoitoalan ja ryhtyi palkanlaskijaksi

Kirjanpitäjät tekevät tiivistä yhteistyötä palkanlaskijoiden kanssa. Yksi heistä on Pia-Maria, joka on työskennellyt Bäck & Vilénin palveluksessa kaksi vuotta. Hän työskenteli aiemmin hoitoalalla, joka kuitenkin alkoi tuntua liian raskaalta. Silloin vanha merkonomitutkinto muistutti itsestään.

– Kun valmistuin merkonomiksi yläkoulun jälkeen, istumatyö toimistossa ei houkutellut, vaan halusin työltä enemmän menoa ja meininkiä. Kun olin ollut hoitoalalla 13 vuotta, minusta tuntui, että hoitotyö oli nähty. Päätin päivittää 13 vuotta vanhan merkonomin tutkintoni ja suoritin lopputyön ja uusia kursseja kirjanpidosta, palkanlaskennasta ja laskutuksesta, Pia-Maria kertoo.

Pia-Maria sai Bäck & Viléniltä töitä palkanlaskennan assistenttina ja oli heti kuin kala vedessä. Vaikka kaikki oli uutta, hän pääsi nopeasti jyvälle.

– Työpaikka on avoin ja iloinen, joten itseään ei koskaan tunne ulkopuoliseksi. Aluksi työskentelin osa-aikaisesti, koska se sopi elämäntilanteeseeni. Sen ansiosta ehdin kunnolla pohtia ja omaksua uusia asioita.

Pia-Maria työskenteli assistenttina vuoden ajan. Tänä aikana hänellä oli ohjaaja ja hän sai perehdytystä toimiston eri työtehtäviin ja apua aina tarvittaessa. Vähitellen hän sai hoidettavakseen omia asiakkaita. Tuki ja ohjaus olivat tärkeitä, kun Pia-Maria oli uusi työssään, mutta kollegat ovat edelleen tarpeen. Palkanlaskijat työskentelevät tiimissä, jossa toisia autetaan tarpeen mukaan ja toisten asiakkaista pidetään huolta sairaus- ja vuosilomien aikana.

– Pidän tietenkin papereista ja luvuista, mutta oma vastuu ja yhteishenki työkollegoiden kesken tekee työstä tyydyttävää. Myös työssä eteneminen ja isompien asiakkaiden saaminen on motivoivaa.

Haluaisitko töihin Bäck & Vilénille? Voit aina lähettää meille avoimen hakemuksen, vaikka avoimia työpaikkoja ei olisikaan. Otamme mahdollisuuksien mukaan myös harjoittelijoita ja kesälomasijaisia. Lue lisää ja ota yhteyttä!