Aktuellt

”Bäck & Vilén är en öppen och glad arbetsplats” – vi satsar på omfattande inskolning och hjälper varandra

Vi på Bäck & Vilén vill kunna betjäna våra kunder rätt, snabbt och snyggt. Därför är vi mycket måna om att rekrytera trevlig och kompetent personal. Vi ser det som en självklarhet att ge våra nyanställda en omfattande introduktion till arbetet, oberoende av utbildningsbakgrund och tidigare arbetserfarenhet. 

Johanna gick från praktikant till sommarvikarie till heltidsanställd

Johanna kom till Bäck & Vilén som praktikant under pandemiåret 2020. Hon studerade då till tradenom vid Yrkeshögskolan Novia och hade precis gått en grundkurs i bokföring när hon beslutade sig för att kontakta Johan Hällmark på Bäck & Vilén.

– När jag inledde min praktik arbetade största delen av bokförarna på distans på grund av pandemin, så till en början hjälpte jag mest kontorsassistenten och tog hand om en del enklare bokföring. De andra hade jättemycket att göra med stödansökningar och bokslutsperioden hade dessutom precis tagit slut, men jag kände aldrig att jag var i vägen. Alla verkade uppskatta min hjälp väldigt mycket, vilket kändes motiverande.

I början av praktikperioden introducerades Johanna i arbetet och alla program. Svårighetsgraden på den bokföring som landade på hennes bord ökade i takt med att hon lärde sig mer. Efter praktikperioden fortsatte Johanna att jobba på Bäck & Vilén vid sidan av studierna. Hon fick småningom egna kunder och bekantade sig på så sätt med de månatliga rutinerna inom bokföringen. I våras fick Johanna sin examen och numera jobbar hon heltid som bokförare.

Johanna beskriver sig som en rutinmänniska som är perfekt lämpad för ett måndag-till-fredag-jobb med flexibla kontorstider. Hon trivs mycket bra med sina kollegor och sina arbetsuppgifter.

Jag trodde aldrig att det skulle kunna vara så här roligt att jobba med bokföring. Det är ett jätteroligt jobb om man som jag är intresserad av siffror och problemlösning. Jag lär mig hela tiden nya saker av mina kollegor och får hjälp när jag behöver det. På så vis tar inskolningen aldrig riktigt slut.

Pia-Maria lämnade vårdbranschen och blev löneräknare

Bokförarna jobbar i tätt samarbete med löneräknarna. En av dem är Pia-Maria som jobbar på Bäck & Vilén sedan två år tillbaka. Hon har tidigare arbetat inom vården, men det började bli betungande och hennes gamla merkonomexamen gjorde sig påmind.

– När jag blev färdig merkonom efter högstadiet kändes ett stillasittande kontorsjobb inte så lockande, utan det skulle vara mer fart och fläkt. Efter 13 år i vårdbranschen kände jag att jag började kunna det där vårdyrket, och jag valde därför att uppdatera min 13 år gamla merkonomexamen med ett examensarbete och nya kurser inom bokföring, löneräkning och fakturering, berättar Pia-Maria.

Pia-Maria fick jobb på Bäck & Vilén som löneräkningsassistent och trivdes genast som fisken i vattnet. Även om allting var nytt kom hon snabbt in i gängorna.

– Det är en öppen och glad arbetsplats, så man behöver aldrig känna sig utanför. Jag jobbade till en början deltid eftersom det passade min livssituation, och det medförde att jag hann reflektera över och bearbeta allt det nya ordentligt.

Under ett års tid jobbade Pia-Maria som assistent. Hon tilldelades en handledare och fick under denna tid insyn i alla olika arbetsuppgifter på kontoret och hjälpte till där det behövdes. Så småningom fick hon egna kunder att ta hand om. Stödet och handledningen var viktigt då Pia-Maria var ny på jobbet, men kollegorna är fortsättningsvis välbehövda. Löneräknarna jobbar i ett team som hjälper varandra när det behövs och tar hand om varandras kunder vid sjukledigheter och under semestrar.

– Jag tycker förstås om papper och siffror, men det egna ansvaret och samspelet med arbetskollegorna är det som gör arbetet tillfredsställande. Att avancera i arbetet och få större kunder allteftersom är också motiverande.

Intresserad av att jobba på Bäck & Vilén? Du kan alltid skicka in en öppen ansökan till oss, även när det inte finns några aktiva platsannonser. Vi tar även i mån av möjlighet emot praktikanter och semestervikarier till sommaren. Läs mer och kontakta oss!