Ajankohtaista

Bäck & Vilén ostaa Pörtom Bokföringsbyrå -tilitoimiston

Bäck & Vilén Yrityspalvelu ostaa Pörtom Bokföringsbyrå -yrityksen perustajalta Stefan Tågilta. Liiketoiminta sisällyttäen kaksi työntekijää sulautuu Bäck & Viléniin 1.9. Samoihin aikoihin Bäck & Vilén avaa uuden konttorin Aktian vanhaan pankkirakennukseen Pirttikylässä. 

Kaupan myötä Bäck & Vilénillä on 27 työntekijää. Pirttikylän konttori on yrityksen ensimmäinen sivukonttori Vaasan ulkopuolella, ja tarkoituksena on aloittaa uusien kirjanpitäjien rekrytoiminen Pirttikylään pikimmiten.

Yrityskaupan myötä Bäck & Vilén laajentaa sekä maantieteellistä läsnäoloaan että osaamistaan maatalouden saralla.

– Iso osa Pörtom Bokföringsbyrån asiakkaista on maa- ja metsätalousyrittäjiä. Yrityskaupan myötä osaamisemme tällä alalla kasvaa, mistä meillä on hyötyä koko toiminta-alueellamme. Tulemme muun muassa panostamaan maatalouden ohjelmistoratkaisuihin, sanoo Johan Hällmark, Bäck & Vilénin toimitusjohtaja.

– Pörtom Bokföringsbyrån vanhoille asiakkaille voimme tarjota uusia palveluita, kuten laskutusta, laskujen maksua, sähköistä taloushallintoa ja neuvontaa, sanoo Hällmark.

Kirjanpito- ja yritysneuvonta-alalla koetaan tällä hetkellä varsinainen yrityskauppojen aalto, jossa isot ketjut tyypillisesti ostavat pieniä paikallisia toimijoita. Stefan Tåg on saanut ostotarjouksia myös alan isoilta ketjuilta, mutta halusi mieluummin myydä yrityksensä vakaalle pohjanmaalaiselle toimijalle. 

– Bäck & Vilénissä löysin ostajan, joka haluaa panostaa maaseudulle ja laajentaa toimintaa Pirttikylässä. Siksi myyminen tuntui oikealta ratkaisulta, sanoo Stefan Tåg. Hän jää töihin yritykseen ylimenokauden ajaksi.

 – Bäck & Vilén on tarpeeksi iso, jotta pystymme tarjoamaan samoja moderneja teknisiä ratkaisuja kuin isot toimijat. Samalla yritys on tarpeeksi pieni, jotta voimme antaa hyvää henkilökohtaista palvelua, sanoo Hällmark.

Lisätietoja

Johan Hällmark, tj Bäck & Vilén Yrityspalvelu, 06 320 9578

Stefan Tåg, tj Pörtom Bokföringsbyrå, 050 512 4115