Ajankohtaista

Peltiasiantuntija Suomen Peltikate pääsi sujuvasti alkuun Bäck & Vilénin konsultointi- ja kirjanpitopalveluiden ansiosta

Viime vuoden huhtikuusta lähtien Göran Eklund on omistanut Suomen Peltikatteen, entisen Luodon Peltikatteen, jota hän pyörittää yhdessä vaimonsa Annican kanssa. Yritys sijaitsee Sepänkylässä ja on erikoistunut ohutlevyjen työstöön. Suomen Peltikate valmistaa kestäviä, mittatilaustyönä tehtyjä peltikatteita ja sen lisäksi erilaisia listoja ja tarvikkeita, kuten syöksyputkia ja tikkaita. Asiakkaita ovat niin kodinremontoijat kuin rakennusliikkeet ja peltisepät. Yrityksen vahvuuksiin kuuluu nopea ja luotettava palvelu.

Eklundilla on pitkä kokemus metallintyöstöstä, mutta liiketoiminnan haltuun ottaessaan yrittäjyys tuli hänelle uutena asiana. Hän ymmärsi tarvitsevansa apua ja otti yhteyttä Bäck & Vilénillä työskentelevään Per Viléniin.

– 20 vuotta sitten osallistuin luennolle, jolla Per toimi luennoitsijana. Hän näytti osaavan asiansa ja ajattelin, että hän voisi ehkä auttaa minua kaikessa yrityksen perustamiseen liittyvässä byrokratiassa, Eklund naurahtaa.

Ja näin kävikin – Bäck & Vilén auttoi Eklundia kaikessa ostokonsultoinnista ja yrityksen rekisteröimisestä liiketoiminnan käynnistämiseen.

– Olen hyötynyt valtavasti Bäck & Vilénin palveluista, varsinkin alussa, kun yrityksen toiminta piti saada pyörimään, mutta myös tukena ostoprosessissa. Per luki sopimusasiakirjat, auttoi neuvotteluissa ja osallistui kaupantekoon. Tuntui turvalliselta, kun mukana oli asiantuntija.

Helppohoitoinen kirjanpito ja sujuva laskutus digitaalisella kirjanpito-ohjelmistolla

Eklund käyttää yhdessä kirjanpitäjänsä Bäck & Vilénin kanssa yrityksen kirjanpidon hoitamiseen digitaalista Fennoa-kirjanpito-ohjelmaa. Fennoassa Eklundilla on kaikki tarvitsemansa kirjanpitoaineisto yhdessä ja samassa paikassa. Ohjelma sisältää kaikki kirjanpidon hoitamiseen tarvittavat toiminnot, kuten laskutuksen, myyntireskontrat, ostolaskujen vastaanoton ja hyväksymisen, matkalaskut ja tilitiedot. Eklund sanoo olevansa tyytyväinen Fennoan ominaisuuksiin.

– Käytän ohjelmaa ensisijaisesti laskutuksen hoitamiseen ja laskujen tilan seurantaan. Suurin osa lähettämistäni laskuista on verkkolaskuja. Laskutus sujuu kätevästi – tämän helpommaksi se ei enää voisi mennä! Kassavirtaa on myös helppo seurata ja nähdä, kuinka paljon rahaa tilillä on tiettynä päivänä.

Kun kirjanpitoon liittyvä hallinnollinen työ vähenee, jää enemmän aikaa muuhun. Ennen omistajanvaihtoa yritystä hoiti kolme henkilöä, Eklund kertoo.

– Nyt pystyn yksinäni suoriutumaan samoista tehtävistä kuin aiemmin kolme ihmistä, joten järjestelmä tuntuu erittäin tehokkaalta.

Hyötyjä on monia, ja Eklund uskoo, että käytännössä kaikki yritykset voisivat hyötyä digitaalisesta kirjanpito-ohjelmasta.

– Jokaisen pitää pystyä lähettämään laskuja ja jokaisella on laskuja maksettavanaan riippumatta siitä, minkälaisesta yrityksestä on kyse. Kun kaikki aineistot ja toiminnot ovat yhdessä paikassa, on paljon helpompaa nähdä kokonaisuus. Suurena etuna on myös se, että ohjelma on verkkopohjainen. Pääsen tietoihin käsiksi missä tahansa, tarvitsen vain nettiyhteydellä varustetun tietokoneen.

Yhteistyö Bäck & Vilénin kanssa sujuu hyvin ja Eklund arvostaa erityisesti huolettomuuden tunnetta, joka syntyy kirjanpidon ulkoistamisesta alan asiantuntijalle.

– Päätoimialaamme on peltien myynti ja valmistus, emmekä ole kirjanpitäjiä. Jotta voimme keskittyä omaan työhömme, kirjanpidon on sujuttava vaivattomasti – ja juuri näin on tapahtunut. Bäck & Vilén hoitaa työnsä hyvin. He vastaavat puhelimeen, kun meillä on kysyttävää ja apua on helppo saada aina tarvittaessa.

Kuvassa: Johan Hällmark ja Göran Eklund

Lue lisää digitaalisesta kirjanpidosta