Ajankohtaista

Tiiminvetäjä Emilia on työskennellyt Bäck & Vilénin palveluksessa yksitoista vuotta: ”Olen erittäin tyytyväinen siihen, missä vaiheessa uraani olen”

Me Bäck & Vilénillä haluamme palvella asiakkaitamme asiantuntevasti, nopeasti ja jouhevasti. Siksi olemme tarkkoja siitä, että rekrytoimamme työntekijät ovat mukavia ja osaavia. Meille on itsestään selvää tarjota uusille työntekijöille kattava perehdytys työhön heidän koulutustaustastaan ja aiemmasta työkokemuksestaan riippumatta.

Toimiston hyvä maine ja sopivat työajat toivat Emilian Bäck & Vilénille

Yksitoista vuotta sitten ylioppilasmerkonomi Emilia lähti kaupan alalta etsimään säännöllisempiä työaikoja ja vapaita iltoja ja viikonloppuja. Samaan aikaan Bäck & Vilén ilmoitti kirjanpitäjän avoimesta työpaikasta. Itseään kunnianhimoiseksi kuvaileva, rutiineista pitävä ja liike-elämästä kiinnostunut Emilia päätti hakea paikkaa.

– Olin kuullut toimistosta paljon hyvää, joten olin hyvin iloinen, kun sain työpaikan, Emilia kertoo. Koska en ollut työskennellyt alalla aiemmin, minun oli opittava kaikki työpaikalla, mutta työt alkoivat sujua melko nopeasti.

Emilian mukaan parasta työssä on sen monipuolisuus ja se, että uutta tapahtuu koko ajan. Kirjanpitäjän tehtävässä hän saa seurata monien eri alojen yritysten toimintaa.

– Lisäksi minulla on mahtavat asiakkaat ja kollegat, Emilia sanoo. Työntekijöitä on nyt lähes kaksi kertaa enemmän kuin aloittaessani, mutta ilmapiiri on edelleen hyvin tuttavallinen. Olemme saaneet luoda monia ihania muistoja yhdessä!

Antoisat vastuualueet ja hyvät etenemismahdollisuudet

Kirjanpitoalalla on tapahtunut paljon yhdentoista viime vuoden aikana, ja Emilia huomaa oppivansa edelleen säännöllisesti uutta.

– On totta, että koskaan ei ole täysinoppinut. Sanotaan, että kirjanpidon perusteiden oppiminen kestää noin kolme vuotta, ja lisäksi aina on otettava huomioon uusi lainsäädäntö. Bäck & Vilénillä työskennellessäni työstä on tullut yhä enemmän digitaalista, mutta jotkut asiakkaat haluavat silti kaiken paperilla. Molempia tapoja käytetään siis nykyään.

Toisinaan kirjanpitäjän työ voi olla melko intensiivistä – digitalisaatio ei ole merkittävästi vaikuttanut kirjanpitoalan perinteisiin kevätkiireisiin – mutta kun työntekijät työskentelevät yhdessä saman tavoitteen saavuttamiseksi, se ei ole ongelma. Bäck & Vilénin kirjanpitäjät työskentelevät tiimeissä, ja syksystä 2022 lähtien Emilia on toiminut tiiminvetäjänä.

– Tiiminvetäjän tehtävänä on jakaa työt tasaisesti työntekijöiden kesken, jotta kukaan ei huku töihin, tiedottaa eri asioista ja varmistaa, että kaikki tiimin jäsenet viihtyvät. On tärkeää, että kaikki työntekijät tuntevat, että aina on joku, jolta voi kysyä neuvoa ja jonka kanssa voi vaihtaa ajatuksia.

Emilia pitää kehitys- ja etenemismahdollisuuksia Bäck & Vilénillä erittäin hyvinä.

– Voimme ilmoittaa kiinnostuksesta erilaisia kursseja ja koulutuksia kohtaan. Lisäksi on monia työtehtäviä ja vastuualueita sekä erilaisia erikoisaloja, joihin voi perehtyä.

Ennen tiiminvetäjäksi ryhtymistä Emilia työskenteli perehdyttäjänä, mikä oli hänen mielestään erittäin antoisaa.

– On hienoa saada seurata uusien työntekijöiden kehitystä aloituspäivästä lähtien. Olen tietenkin myös erittäin tyytyväinen siihen, missä vaiheessa uraani olen. On mukava tietää, että saa vaikuttaa ja kehittyä työpaikallaan. Viihdyn täällä todella hyvin!


Haluaisitko töihin Bäck & Vilénille? Voit aina lähettää meille avoimen hakemuksen, vaikka avoimia työpaikkoja ei olisikaan. Otamme mahdollisuuksien mukaan myös harjoittelijoita ja kesälomasijaisia. Lue lisää ja ota yhteyttä!