Aktuellt

Teamledaren Emilia jobbar på Bäck & Vilén sedan elva år tillbaka: ”Jag är väldigt nöjd med var jag är i karriären”

Vi på Bäck & Vilén vill kunna betjäna våra kunder rätt, snabbt och snyggt. Därför är vi mycket måna om att rekrytera trevlig och kompetent personal. Vi ser det som en självklarhet att ge våra nyanställda en omfattande introduktion till arbetet, oberoende av utbildningsbakgrund och tidigare arbetserfarenhet.

Byråns goda rykte och bekväma arbetstider ledde henne till Bäck & Vilén

För elva år sedan lämnade studentmerkonomen Emilia butiksbranschen i jakt på mer regelbundna arbetstider och lediga kvällar och helger. I samma veva lediganslog Bäck & Vilén en tjänst som bokförare. Emilia, som beskriver sig som en ambitiös person som uppskattar rutiner och dessutom har ett intresse för företagsverksamhet, kände sig manad att söka.

– Jag hade hört mycket gott om byrån, så jag blev väldigt glad när jag fick jobbet, säger Emilia. Eftersom jag inte hade jobbat inom branschen tidigare fick jag lära mig allt på arbetsplatsen, men det började rulla på ganska snabbt.

Det bästa med jobbet är enligt Emilia att det är så mångsidigt och att det hela tiden händer något nytt. I sin roll som bokförare får hon följa med bolagsverksamheter inom många olika branscher.

– Dessutom har jag så fina kunder och kollegor, konstaterar Emilia. Vi är nästan dubbelt fler anställda nu än då jag började, men stämningen är fortfarande väldigt familjär. Vi har hunnit skapa många härliga minnen tillsammans!

Givande ansvarsområden och goda avanceringsmöjligheter

Det har hänt en hel del i bokföringsbranschen de senaste elva åren, och Emilia upplever att hon fortfarande regelbundet lär sig något nytt.

– Det är sant att man aldrig blir fullärd. Man brukar säga att det tar ungefär tre år att lära sig grunderna i bokföring, och så kommer det dessutom hela tiden ny lagstiftning att ta i beaktande. Under min tid på Bäck & Vilén har arbetet blivit alltmer digitalt, men vissa kunder föredrar fortfarande att ha allt till pappers. Det är gott och blandat nuförtiden.

Periodvis kan jobbet som bokförare vara ganska intensivt – den klassiska bokförarvåren har digitaliseringen inte rubbat nämnvärt – men när arbetstagarna jobbar sammansvetsat mot samma mål är det inget problem. Bokförarna på Bäck & Vilén arbetar i team och sedan hösten 2022 är Emilia teamledare.

– Teamledarens uppgift är bland annat att fördela arbetsuppgifterna jämnt mellan arbetarna så att ingen drunknar i jobb, informera om olika ärenden och se till så att alla i teamet har det bra. Det är viktigt för alla på byrån att känna att det alltid finns någon att be om råd och bolla tankar med.

Emilia bedömer utvecklings- och avanceringsmöjligheterna på Bäck & Vilén som mycket goda.

– Det finns möjlighet att anmäla intresse för att delta i olika kurser och skolningar. Dessutom finns det många roller och ansvarsområden och olika specialområden att snöa in sig på.

Innan Emilia blev teamledare fungerade hon som inskolningsansvarig, vilket hon upplevde som väldigt givande.

– Att få följa med de nyanställdas utveckling ända från dag ett är speciellt. Jag är förstås också väldigt nöjd med min egen utveckling och var jag är i karriären. Det är roligt att veta att det finns möjlighet att själv påverka och utvecklas på sin arbetsplats. Jag stormtrivs!


Intresserad av att jobba på Bäck & Vilén? Du kan alltid skicka in en öppen ansökan till oss, även när det inte finns några aktiva platsannonser. Vi tar även i mån av möjlighet emot praktikanter och semestervikarier till sommaren. Läs mer och kontakta oss!